Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (10)
Пошуковий запит: (<.>A=Кошова В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15

      
Категорія:    
1.

Фролова Н. Е. 
Технологічні прийоми оброблення природних носіїв аромату для підвищення їхньої функціональності / Н. Е. Фролова, Т. Л. Баленко, В. М. Кошова, В. О. Усенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 96-98. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Проаналізовано способи оброблення природних носіїв аромату для підвищення їх функціональності з вибором вакуумної фракційної дистиляції як найефективнішого способу оброблення. Наведено результати опрацювання обраного способу на автоматизованій експериментальній установці. Встановлено оптимальні технологічні режими. Вивчено якісний і кількісний склади одержаних фракцій.


Ключ. слова: ароматизатор, фракціонування, вакуумна перегонка, фракція, технологічні режими
Індекс рубрикатора НБУВ: Л981

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Фролова Н. Е. 
Отримання натурального ароматизатора з ефірної олії кропу як функціональної складової продуктів оздоровчого харчування / Н. Е. Фролова, В. М. Кошова, Н. В. Чепель, В. О. Усенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 40-42. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Ефірну олію кропу досліджено на якісний і кількісний покомпонентний склад. Проведено її фракціонування, у результаті чого одержано чотири фракції, які відрізнялись за складом ароматичних речовин. На основі змішування цих фракцій у певних співвідношеннях розроблено рецептуру ароматизатора "Кріп-елітаромат".


Ключ. слова: кріп, ефірні олії, натуральні ароматизатори, фракціонування, фракції, рецептура ароматизатора
Індекс рубрикатора НБУВ: Л682.6 + Л981

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кошова В. М. 
Визначення кисню в безалкогольних напоях і його вплив на їх стійкість / В. М. Кошова, Н. Е. Фролова, З. М. Романова, Т. В. Дубицька // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 42-43. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Запропоновано визначення кисню в розлитих напоях і досліджено динаміку його вмісту за зберігання та транспортування. Наведено фактори, що запобігають впливу кисню на стійкість готових напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кошова В. М. 
Нові аспекти використання нетрадиційної сировини / В. М. Кошова, З. М. Романова, Т. В. Дубицька // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 57-58. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Запропоновано новий замінник цукру - натуральний продукт Стевіазид, який у 100 - 300 разів солодший цукру, крім того підвищує імунітет, покращує обмін речовин, виводить радіонукліди, який використано у процесі розробки безалкогольного напою профілактичної дії "Чайне диво".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л845

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кошова В. М. 
Використання натуральної сировини для приготування безалкогольних напоїв / В. М. Кошова, Т. М. Душко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 31-33. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Підібрано натуральні ароматизатори, екстракт білого чаю, соки та їх дози для виробництва напоїв. Розроблено рецептури двох нових напоїв на основі вищевказаної сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кошова В. М. 
Вплив поліфенолів на колоїдну стійкість пива / В. М. Кошова, Н. Є. Мацулевич // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 34-37. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати досліджень впливу ферментних препаратів і поліфенолів на колоїдну стійкість пива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кошова В. М. 
Вплив ферментних препаратів на колоїдну стійкість пива / В. М. Кошова, Н. Є. Мацулевич // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 24-27. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу ферментних препаратів на колоїдну стійкість пива, за умови внесення їх в різних концентраціях, на різних стадіях процесу та вдосконалення технології виробництва пива стійкого до колоїдного помутніння, шляхом застосування ферментних препаратів протеолітичної дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Кошова В. М. 
Енергетичні напої з новими смаковими добавками / В. М. Кошова, І. О. Черняк // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 46-49. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено різні смакові добавки, підібрано їх дози для приготування енергетичних напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Кошова В. М. 
Підготовка води для парових котлів у пивоварній промисловості / В. М. Кошова, В. М. Салтанюк // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 198-202. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Кошова В. М. 
М.В. Гоголь і Україна / В. М. Кошова // Постметодика. - 2009. - № 3. - С. 19-22. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Висвітлено мету та структуру уроку засвоєння нових знань у сьомому класі за темою "М.В. Гоголь і Україна". Зроблено висновок, що інтерактивні методи навчання, використані в цій розробці уроку зарубіжної літератури, допоможуть семикласникам сформувати власну думку про великого земляка М.В. Гоголя.

Освещена цель и структура урока усвоения новых знаний в седьмом классе по теме "Н.В. Гоголь и Украина". Сделан вывод о том, что интерактивные методы обучения, использованные в этой разработке урока зарубежной литературы, помогут семиклассникам сформировать собственное мнение про великого земляка Н.В. Гоголя.

Interactive methods used in this foreign literature lesson plan, will help the seventh-grade schoolstudents to develop their own attitude as fort the outstanding countryman , M.V. Hohol.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш5(4РОС)5-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14603 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Кошова В. М. 
Підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів за допомогою наноаквахелату цинку / В. М. Кошова, В. С. Яжло, В. Г. Каплуненко, Ю. І. Огородник // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 4/10. - С. 40-44. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено вплив мікроелементу як додаткового мінерального живлення на бродильну здатність пивних дріжджів. Встановлено оптимальну дозу наноаквахелату цинку, що забезпечує підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів у процесі виробництва пива та скорочення терміну головного бродіння на 1 - 2 доби. Оцінено якісні показники пивоварних дріжджів, їх морфологічний стан та фізіологічні властивості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Чепель Н. В. 
Вплив солодових екстрактів на Lactobacillus та Bifidobacterium у пробіотичних ферментованих напоях / Н. В. Чепель, В. М. Кошова // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 5/11. - С. 67-76. - Бібліогр.: 33 назв. - укp.

Показано, що внесення ячмінного та вівсяного солодових екстрактів у співвідношенні 95:5 як пребіотичного комплексу під час виробництва пробіотичних ферментованих напоїв значно підвищує життєздатність бактерій Lactobacillus spp. і Bifidobacterium spp. Їх біохімічна активність характеризується інтенсифікацію виділення молочної кислоти та етанолу, вторинних метаболітів, що формують високі структурні та ароматичні властивості готового продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л883-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Кошова В. М. 
Характеристика різних сортів вівса / В. М. Кошова, Р. М. Мукоїд, О. О. Гуріна, А. В. Усач // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 2. - С. 213-219. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено сорти вівса: голозерний Скарб України і плівчастий Парламентський. Встановлено, що кращим із технологічної точки зору є перспективний сорт голозерного вівса. Встановлено, що за вмістом загальних амінокислот голозерний овес не переважає плівчастий. У порівнянні з плівчастим, вільних амінокислот більше у голозерного вівса. Досліджено, що сорти плівчастого і голозерного вівса є водочутливими та придатними для виробництва солоду. Переробка голозерного вівса надає можливість одержання харчових продуктів підвищеної харчової цінності за менших економічних затрат.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Кошова В. М. 
Дослідження впливу різних рас дріжджів на зброджування пивного сусла і якість готового пива / В. М. Кошова, Л. Р. Решетняк, А. М. Куц // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 1. - С. 220-226. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено вплив трьох рас пивоварних дріжджів: Німецької, Датської та сухих дріжджів німецької раси Saf lager W 34/70 на зброджування 11-відсоткового пивного сусла, виготовленого із суміші пшеничного і ячмінного солодів в умовах мініпивоварні. Встановлено, що більш якісне пиво отримується із застосуванням Датської та Німецької рас дріжджів. Сухі дріжджі Saf lager W 34/70 не бажано використовувати в сухому вигляді, як це прийнято на більшості мініпивоварень. Якщо не має змоги відмовитись від сухих дріжджів, для підвищення ефективності використання їх попередньо потрібно активізувати.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Кошова В. М. 
Вплив температури води на тривалість замочування гречки / В. М. Кошова, Р. М. Мукоїд, А. О. Коберніцька // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 1. - С. 216-221. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського